top of page
  • Sancaktepe Yüzme Kulübü

Sancaktepe Yüzme Kulübü

Sancaktepe Yüzme Kulübü, 2017 yılında kurulan Ataşehir Yüzme Kulübü’nün alt kuruluşlarından biri olarak hizmet veriyor. Kulüp, Sancaktepe Yüzme Havuzu başta olmak üzere farklı havuzlarda eğitim faaliyetleri yürütüyor. Kulüp kullandığı tüm tesislerde temizlik ve güvenlikle ilgili her ayrıntıya önem veriyor. Kulübün eğitmen kadrosu spor alanında lisans eğitimi almış uzman isimlerden oluşuyor. Sancaktepe Yüzme Kulübü’nün yüzmeyi sevdirmek ve geniş kitlelerce tanınmasını sağlamayı misyon edindiği biliniyor. Kulüp bünyesinde 3 – 5 yaş arası çocuklardan başlayarak her yaş grubuna yönelik kurs programları sunuluyor. Tüm yaş gruplarında ve tüm havuzlarda karma eğitim veriliyor. Dileyen kursiyerler grup kursları yerine özel yüzme dersi seçeneklerini tercih edebiliyor.

Peki; Sancaktepe yüzme kursu seçeneklerini değerlendirmek isteyenler için kulüp hangi kurs programlarını sunuyor? Kurs ücretleri nasıl? Kurs grupları hangi kriterler doğrultusunda oluşturuluyor? Kurs takvimi nasıl ilerliyor? Tüm bu soruların yanıtlarını birlikte inceleyelim…

Sancaktepe Yüzme Kulübü Kurs Programları

Sancaktepe yüzme kursu seçeneklerini değerlendirmek isteyenler için kulüp birbirinden farklı seçenekler sunuyor. Kulüp, Sancaktepe Yüzme Havuzu, Ataşehir, Kadıköy ve Acıbadem Yüzme Havuzu’nda eğitim faaliyetleri yürütüyor. Kurs grupları çocuklarda yaş ve yüzme seviyelerine göre oluşturuluyor. Yetişkinler söz konusu olduğunda ise yüzme seviyesi ve kursa geliş amacına bakılarak değerlendirme yapılıyor. Tüm kurs gruplarında ayda minimum 8 saat eğitim veriliyor. Kurslar haftada 2 gün ve günde birer saat olacak şekilde programlanıyor. Kurs grupları maksimum 6 kişiden oluşuyor. Böylelikle her kursiyerin eğitmenlerle yeterince vakit geçirmesi mümkün olabiliyor.

Kulüp bünyesinde sunulan kurslar şöyle sıralanıyor;

· 3 – 5 Yaş Yüzme Kursu

· Özel Yüzme Dersi

· Performans Yüzme

· Master Yüzme

Sancaktepe Yüzme Kulübü farklı kurs seçenekleri ile daha geniş kitlelere ulaşmayı hedefliyor. Kulübün, küçük yaş grupları ve yüzmeyi bilmeyen tüm yaş grupları için birincil hedefi suyun sevdirilmesi oluyor. Suya adaptasyon ve varsa su korkusunu yenmek üzerine çalışmalar yapılıyor. Küçük yaş grupları için motor becerilerin gelişmesi, kas ve iskelet gelişimi ve özgüven gelişimi noktalarına odaklanılıyor. Çocuk yüzme kurslarında kursiyerler eğitsel oyunlara daha keyifli bir deneyim yaşıyorlar. Yüzme bilenler için ise yüzme tekniğinin geliştirilmesine odaklanılıyor. Kelebek, kurbağalama, sırt üstü ve serbest yüzme teknikleriyle ilgili eğitimler veriliyor. Koordinasyon ve atlama çalışmaları yürütülüyor.

3 – 5 yaş yüzme kursu dışında tüm gruplar kendi içinde alt gruplara ayrılıyor. Bu alt gruplar oluşturulurken yüzme seviyesi esas alınıyor. Yüzmeyi bilen ve teknik gruplarda yer alan çocuk ve yetişkinler yüzme sporunda bir üst seviyeyi hedefleyebiliyorlar. Performans ve master yüzme gruplarında yer alabiliyorlar. Lisanslı sporcu olma şansı yakalayabiliyorlar. Kulübü yurt içi ve yurt dışı yarışlarda temsil edebiliyorlar.

Sancaktepe Yüzme Kulübü Kurs Ücretleri

Sancaktepe Yüzme Kulübü’nde tüm kurs grupları ve tüm seviyeler için aylık ücret 700 TL olarak biliniyor. Bu ücret kapsamında kursiyerlere ayda en az 8 saat eğitim veriliyor. Kurslara birden fazla aile üyesinin katılım göstermesi durumunda %10 indirim uygulanıyor. Özel yüzme kursu söz konusu olduğunda ücretler kurs paketlerine göre değişiklik gösteriyor. Özel yüzme dersleri için kurs paketleri ve ücretleri şöyle sıralanabiliyor;

· 8 saat - 2200 TL

· 16 saat - 4160 TL

· 24 saat - 6000 TL

· 32 saat - 7680 TL

Özel yüzme dersleri iki ve üç kişilik olarak da yürütülebiliyor. Daha detaylı bilgiye kulüp ve eğitmenler aracılığıyla ulaşılabiliyor.

Sancaktepe Yüzme Kulübü hakkında daha fazla bilgi edinmek için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Kulübümüz tarafından sunulan fırsatlardan yararlanmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Kurs kayıtları için bizi arayabilir, kulübümüzü ziyaret edebilirsiniz. Kulübümüz hakkındaki güncel gelişmelerden haberdar olmak için sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

bottom of page